High Tech meetinstrument glasteelt

De Nederlandse glas- en tuinbouw staat wereldwijd op nr. 1 als het gaat om de inzet van technologie om de teelt te bevorderen en de planten te beschermen.

glasteelt

High Tech in optima forma. De telers vragen om innovatieve instrumenten om hun oogsten te optimaliseren en op basis van die vraag is een bloeiende en innovatieve bedrijfstak ontstaan die veel gebruik maakt van moderne elektronica.

In opdracht van Quantified ontwikkelden we de printplaat voor de FireFly, een mooi voorbeeld van HighTech in de kas.

Dit instrument registreert parameters als zichtbaar en infrarood licht, meet temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk. Mooi voorbeeld van IOT, gebaseerd op LoRa en GPS-techniek. Voorzien van een connector om nog meer/andere sensoren aan te sluiten. Ontwikkeling, printplaat bouw prototype en productie: M91200.

Industrieel design: Groen & Boothman.

Inventive all the way
Samen sleutelen aan het DNA van een nieuw product!

Een goed ontworpen printplaat is veel meer dan een schakel in een keten. Deze elektronische component kan de functionaliteiten vergroten, de kostprijs verlagen, de kwaliteit van het eindproduct verbeteren. Dat kan, maar het is niet altijd het geval.

De aim for fame van M91200 is dat we vanaf het eerste begin – iemand heeft een idee – dat kunnen vertalen in elektronicacomponenten die dat idee niet alleen mogelijk kunnen maken, maar ook nog tegen een aantrekkelijke kostprijs.

We analyseren de productgedachte, vertalen die naar een functioneel ontwerp waarbij al rekening wordt gehouden met latere stadia, zoals (massa)productie. In nauwe samenwerking met de productontwikkelaars en designers.