IoT & LoRa

M91200 maakt geregeld gebruik van IoT, zoals LoRa bijvoorbeeld.

pcboard

IoT is sterk in opkomst en het is een kwestie van tijd of bijna iedereen zal er vertrouwd mee zijn. Eens te meer omdat de kosten van het dataverkeer sterk kunnen dalen, met dank aan het nieuwe LoRa (long range) netwerk dat de voormalige hoge kosten van het dataverkeer tot een fractie heeft weten te reduceren.

Door die kostenreductie is het veel aantrekkelijker geworden om van grote datastromen gebruik te maken. Met name ook omdat LoRa tweerichtingsverkeer mogelijk maakt: zenden èn ontvangen. Dat betekent dat de ontvanger van de data niet alleen kan registreren, maar ook kan anticiperen, actie ondernemen. Het maakt het IoT nog een stuk smarter en ook voordeliger in het gebruik.

Een ander voordeel van LoRa is het lage energiegebruik.
Een sensor kan langer dan een jaar toe met de energie van een knoopcel!

IoT en M91200: inventive all the way. Ongekende mogelijkheden om het DNA van nieuwe producten naar nieuwe hoogtes te sturen.

Inventive all the way
Samen sleutelen aan het DNA van een nieuw product!

Een goed ontworpen printplaat is veel meer dan een schakel in een keten. Deze elektronische component kan de functionaliteiten vergroten, de kostprijs verlagen, de kwaliteit van het eindproduct verbeteren. Dat kan, maar het is niet altijd het geval.

De aim for fame van M91200 is dat we vanaf het eerste begin – iemand heeft een idee – dat kunnen vertalen in elektronicacomponenten die dat idee niet alleen mogelijk kunnen maken, maar ook nog tegen een aantrekkelijke kostprijs.

We analyseren de productgedachte, vertalen die naar een functioneel ontwerp waarbij al rekening wordt gehouden met latere stadia, zoals (massa)productie. In nauwe samenwerking met de productontwikkelaars en designers.