Printed Circuit Board prototypes ‘Made in Delft’

Aan menig nieuwe productontwikkeling gaat een heel proces vooraf. Inclusief het ontwikkelen en bouwen van PCB prototypes (en vergeet het testen niet).

flightstimulator-001
De ontwikkeling van een nieuwe PCB is een voortdurende afweging van functie-eisen, beschikbaarheid van componenten en de prijs daarvan. Het is een voortdurend zoeken naar een goede balans van prestaties en kosten, betrouwbaarheid, duurzaamheid en productietechniek.

Het is een complex proces, waarbij iedere stap eigen consequenties heeft. Daarom: vermijd de omweg via China, shop in eigen land. Want: hoe korter de communicatielijnen in zo’n proces zijn, hoe eerder er resultaat wordt geboekt.

De oplossing ligt in Delft. M91200 is gepokt en gemazeld in het ontwikkelen en bouwen van PCB-prototypes. En in het constructief meedenken daarover.

PCB prototypes ‘made in Delft’: de snelweg naar een goed resultaat.
M91200 heeft eigen productiefaciliteiten voor het fabriceren van kleine en grotere aantallen PCB’s waarvan gebruik kan worden gemaakt als dat wenselijk is.

Voor de flightsimulator van Vectioneer bijvoorbeeld werden drie prototypes ontwikkeld waarvan er één werd uitverkoren voor een productieserie van enkele tientallen stuks die we in eigen huis hebben geproduceerd.

Natuurlijk zijn de prioriteiten van de opdrachtgever leidend in dit proces, want samen sleutelen we aan het DNA van een nieuw product. Samen maken we het gereed voor een zo efficiënt mogelijke (massa)productie.

Inventive all the way
Samen sleutelen aan het DNA van een nieuw product!

Een goed ontworpen printplaat is veel meer dan een schakel in een keten. Deze elektronische component kan de functionaliteiten vergroten, de kostprijs verlagen, de kwaliteit van het eindproduct verbeteren. Dat kan, maar het is niet altijd het geval.

De aim for fame van M91200 is dat we vanaf het eerste begin – iemand heeft een idee – dat kunnen vertalen in elektronicacomponenten die dat idee niet alleen mogelijk kunnen maken, maar ook nog tegen een aantrekkelijke kostprijs.

We analyseren de productgedachte, vertalen die naar een functioneel ontwerp waarbij al rekening wordt gehouden met latere stadia, zoals (massa)productie. In nauwe samenwerking met de productontwikkelaars en designers.