Prototypes

The proof of the pudding is in the eating: zonder functionerend prototype kan een PCB-ontwerp niet aan de praktijk worden getoetst.

flightstimulator-001
Daarom bouwen we onze prototypes in eigen huis. Zodat we zelf kunnen controleren of het ontwerp doet wat het belooft. Zijn er nog verbeteringen mogelijk, kan het aantal functies nog gemakkelijk worden uitgebreid? En zo ja: is er dan echt sprake van toegevoegde waarde? Kan de kostprijs omlaag?

Het bouwen van het prototype heeft nog een andere functie: we kunnen niet alleen nagaan of het functioneel ontwerp klopt, we krijgen ook meer inzicht in de ins en outs van de productie van de printplaat. Als daar aanleiding voor is, dan kan de compositie van componenten alsnog worden aangepast en vervolgens opnieuw getest. Net zolang tot we tevreden zijn.

Voor de flightsimulator van Vectioneer bijvoorbeeld werden drie prototypes ontwikkeld waarvan er één werd uitverkoren voor een productieserie van enkele tientallen stuks die we in eigen huis hebben geproduceerd.
Natuurlijk zijn de prioriteiten van de opdrachtgever leidend in dit proces, want samen sleutelen we aan het DNA van een nieuw product. Samen maken we het gereed voor een zo efficiënt mogelijke (massa)productie.

Inventive all the way
Samen sleutelen aan het DNA van een nieuw product!

Een goed ontworpen printplaat is veel meer dan een schakel in een keten. Deze elektronische component kan de functionaliteiten vergroten, de kostprijs verlagen, de kwaliteit van het eindproduct verbeteren. Dat kan, maar het is niet altijd het geval.

De aim for fame van M91200 is dat we vanaf het eerste begin – iemand heeft een idee – dat kunnen vertalen in elektronicacomponenten die dat idee niet alleen mogelijk kunnen maken, maar ook nog tegen een aantrekkelijke kostprijs.

We analyseren de productgedachte, vertalen die naar een functioneel ontwerp waarbij al rekening wordt gehouden met latere stadia, zoals (massa)productie. In nauwe samenwerking met de productontwikkelaars en designers.