Op adem komen met glimp

Wat te doen als de spanning ons te veel wordt, of wanneer we geconfronteerd worden met schrikbarende situaties die vervolgens niet meer van het netvlies zijn te branden?

Op adem komen met Glimp
Een mens kan veel hebben, maar iedereen heeft een grens.

Politiemensen, ambulance medewerkers, brandweerlieden en militairen kunnen onder hoge druk komen te staan. Maar zij niet alleen. Stress is een echte killer, het berooft ons van onze slaap, innerlijke rust en daardoor ook van energie.

Burn-out- en ptss-klachten worden op tal van manieren behandeld, psychotherapie, medicijnen, hulphonden en nog veel meer. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ademhalingstherapie effectief de stressweerbaarheid kan vergroten en de werkdruk dragelijk kan maken.
Inventive all the way
Samen sleutelen aan het DNA van een nieuw product!
De Delftse start-up Glimp heeft op basis van die wetenschap een oplossing bedacht die voor een heel grote doelgroep uitkomst biedt. Die oplossing bestaat uit twee apparaatjes met de naam Pebbles, vernoemd naar de stenen waarop ze lijken. Met voor elke hand een Pebbles om vast te houden, gecombineerd met een app leren stresslijders hoe ze hun ademhaling kunnen reguleren en daarmee het spanningsniveau verlagen.

Thuis, in de eigen omgeving, zeer gebruikersvriendelijk. Het zal voor ptss- en burn-outpatiënten in de hele wereld een enorme verlichting betekenen als definitief en overtuigend de therapeutische waarde van Pebbles in de praktijk is aangetoond.

De Glimpmethodiek in kort bestek: de gebruiker van Pebbles leert een rustgevende ademhaling te ontwikkelen, daarbij geholpen door haptische en audiofeedback. Bio-sensoren in de apparaatjes geven zowel de cliënt als de therapeut op afstand (via een dashboard) de nodige informatie over de voortgang op de weg naar herstel.

Het aandeel van M91200: het ontwikkelen en produceren van een prototype. Het begin is er. Binnenkort zullen politie, leger, ademhalingstherapeuten en psychologiepraktijken en zorgverleners kennis kunnen maken met deze oplossing die voor veel mensen uitkomst hoopt te bieden.

Een goed ontworpen printplaat is veel meer dan een schakel in een keten. Deze elektronische component kan de functionaliteiten vergroten, de kostprijs verlagen, de kwaliteit van het eindproduct verbeteren. Dat kan, maar het is niet altijd het geval.

De aim for fame van M91200 is dat we vanaf het eerste begin – iemand heeft een idee – dat kunnen vertalen in elektronicacomponenten die dat idee niet alleen mogelijk kunnen maken, maar ook nog tegen een aantrekkelijke kostprijs.

We analyseren de productgedachte, vertalen die naar een functioneel ontwerp waarbij al rekening wordt gehouden met latere stadia, zoals (massa)productie. In nauwe samenwerking met de productontwikkelaars en designers.